torsdag 5 november 2015

Koloni uppgift

Fråga: När ska en koloni eller en annan del av ett land ha rätt att förklara sig självständigt? Vad anser du? Har till exempel karga Gotland, platta Skåne eller underbara Västergötland rätt att förklara sig självständigt från Sverige? Om inte, vad skulle krävas för att de skulle kunna göra det?
Ifall majoritet är för att patrioten ska bli självständigt då ser jag ingen anledning att stoppa dem. Det hade dock inte varit en bra idé mest för de ekonomiska själen vilket efter självständigheten bidragit till att landet hamnade i underläge gentemot resten av världen. Men Jag tror inte att landet som då regerar över kolonien håller med mig för att de tjänar extremt mycket pengar på att ha kolonier i andra världsdelar som arbetar för det mesta gratis åt det regerande landet. Kolonierna har inga regler eller lagar utom att att lyda vad de regerande landet ber dem att göra för att de ser inte kolonisterna som vanliga människor utan utnyttjar dem som om de vore skit bara för att de inte ser ut som dem utan har en annan hudfärg och talar ett annat språk. Koloniester är också människor och på så sätt bör de ha samma regler & lagar som de regerande länderna ha som att förklara sig självständiga. 

Ifall t.ex. Skåningarna vill bli självständiga så tror jag faktiskt att de har en chans att bli det. För att det finns redan ett parti som kallar sig för skånepartiet som då jobbar med att göra Skåne självständigt, och då tänker jag att om majoriteten i Skåne röstar på skånepartiet kommer skånepartiet att få en plats i riksdagen och då har de tagit ett väldigt stort steg framåt för att bli självständiga. Men skånepartiet är dock inte 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar